maandag 23 april 2018

Een stank die niet te harden is, uit een bak naast je terwijl je op de bus wacht
Het stinkt en het is groen.  Je zou zeggen, wat is dat nu voor een mop? Geen mop dus. Het is daadwerkelijk groen, het meurt als de neten, het staat bovendien op plekken waar je heerlijk staat te wachten op de bus en het deugt niet. Ik kan er natuurlijk een raadsel van maken, maar het antwoord is heel simpel: afvalbakken.

Geen hondenpoepbakken meer

Afvalbakken stinken normaliter al behoorlijk, vooral als het heet is. Maar als de gemeente ook nog eens bedacht heeft dat ze de gewone hondenpoepbakken maar weg moet halen en de stront van dieren dan maar in de gewone bakken moet, tja dan is de lucht dus niet te hachelen. En als die bak zich dan ook nog daar bevindt waar jij in moet stappen om met de bus naar je werk of school te gaan, tja dat motiveert niet bepaald zou ik zeggen. Knappe kop die bedacht heeft dat zo’n bak daar juist moest staan. Daar komt bij dat diezelfde bakken altijd overvol zijn. Blijkbaar worden ze niet genoeg geleegd.

Een lekkere warme hondendrol in je hand

Persoonlijk moet ik er niet aan denken om de nog warme drol van een hond in een plastic zakje te scheppen, maar fatsoenlijke mensen doen dat wel. (Waarvoor dank overigens.)
 Maar daar sta je dan met die warme hoop nog in je handen en je kunt er nergens mee naartoe. Er lekker mee door Lemmer zeulen dan maar?

Poep meenemen de supermarkt in?

Meenemen de supermarkt in als je nog een boodschapje moet doen? Of als het allemaal zo tegen zit dan de hoop maar gewoon laten liggen, wetende dat de volgende wandelaar er heerlijk instapt? Het is dus allemaal niks.

Nog meer strontverhalen

En alsof er nog niet genoeg strontverhalen zijn: dat mooie strand van ons is net omgeploegd om het klaar te maken voor de zomer. En daarbij komen ook – jawel, de hondendrollen natuurlijk naar boven drijven, want de dieren mogen daar tot 1 mei nog vrolijk hun behoeften doen. Kleine kinderen die er lekker met de handjes in graaien, de e-colli die weelderig tiert en zie hier: wat een fijne en structurele oplossingen voor het hondenpoepprobleem. Als je regels stelt, zorg dan ook voor de goede randvoorwaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten