maandag 16 juli 2018

Over een verstopte link op een gemeentepagina en uitbreiding van de Lidl Lemmer


B&W van de gemeente Lemsterland wil niet dat de Lidl verhuist naar de Polle. Een grote supermarkt voor yuppen in het hart van Lemmer (ah ja waarom nog niet eentje erbij, bij de anderen is het alles goud wat er blinkt vindt ze blijkbaar) omringd door oude huizen op palen wil ze wel. Maar een grootgrutter die wil uitbreiden op een andere plek en voor mensen met de kleine beurs alles nog wat betaalbaar maakt, daar ziet ze geen brood in. Dat ondernemers iets verderop in de straat ook wel graag de grote supermarkt zien verschijnen, deert hen ook niet. Volgens een raadslid hebben zij op hun brief waarin ze dat aangeven niet eens antwoord gekregen. Laat staat dan er met hen over gecommuniceerd is.

Verkeerde procedure

Zoals wel vaker het geval is, is deze weigering ook nog eens op verkeerde gronden gemaakt.  Er staat in Balk al een illegaal asielzoekerscentrum en ook hier moet de procedure over, want hij is verkeerd gevolgd. Dat heb ik niet bedacht, dat heeft de Raad van State bedacht. Want de Lidl liet het niet bij die weigering zitten en ging naar het hoogste orgaan. Die oordeelde, dat de gemeente fout zat en het proces dus moet overdoen, maar dan ook de uitgebreide versie van het proces moet volgen.

Burgers mogen ook iets vinden

Mensen uit Lemmer mogen in die versie van die weigering ook iets vinden, getuige een zeer verstopte link op de gemeentepagina. Waarom dat feit nergens is gepubliceerd (want je moet verdomde goed zoeken wil je de link vinden) is me een raadsel. In de eigen propagandakrant van de gemeente waarin alles rozengeur en maneschijn is en nooit een enkel kritische kanttekening wordt geplaatst bij diezelfde gemeente is dit feit (ik zou bijna logischerwijze zeggen) niet te vinden. Maar ook in andere bladen kan ik hem niet vinden en dan moet je er dus al heel toevallig op stuiten. Of ik moet zeggen: moeten wij van de (kritische) pers er op stuiten. 

Actie ondernemen voor wie een grote Lidl wil

Maar goed dus; wie wel wil dat de Lidl verhuist en een groter assortiment krijgt, moet vooral zijn stem uitbrengen. De stukken liggen op het gemeentekantoor en bij de servicepunten en staan ook op ruimtelijkeplannen.nl. Of het wat uitmaakt dat u uw stem laat horen, daarover kan ik niets vertellen. Volgens de afdeling voorlichting hoefde alleen de procedure over en was het dan vervolgens in kannen en kruiken. Maar ja, de gemeente vond eerder ook dat de procedure goed was gevolgd. Ook dat bleek niet waar.

2 opmerkingen:

  1. onvoorstelbaar in andere gemeenten nergens een probleem om een grotere winkel te openen schijnt in de gemeente De Fryske marren niet mogelijk wat een gemeente bestuur op eigen houtje kan beslissen heel erg democratisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja een grot lidl voor Lemmer. Deze is te klein . kunnen ze niet voldoende bevooraden.Het zou de chaos met het parkeren in de zomer ook onlasten, want zomers en weekends is het een puinzooi.Dus gemeente gebruik nu werkelijk jullie hersens eens!

    BeantwoordenVerwijderen