donderdag 13 juni 2019

Afspraak is afspraak

Afspraak is afspraak. Die zin staat letterlijk in het nieuwe coalitieakkoord waarin de (nieuwe) partijen die het dagelijks bestuur van de gemeente vormen zijn verenigd. Je zou het  als een sneer kunnen opvatten naar de FNP die een schop meekreeg, omdat ze haar gedachten wijzigde over de zandwinning. Maar goed, afspraak is dus afspraak. Maar dat blijkt niet voor iedereen te gelden. De ene afspraak is in deze gemeente de andere blijkbaar niet. 

Afspraken vergeten te maken

Met de bouwer van het strandpaviljoen annex zwembad zijn indertijd blijkbaar afspraken gemaakt, maar die zijn niet bepaald helder, hakkelde de nieuwe wethouder die het moet hebben van de overlevering. Van de overlevering? Leven we hier dan in een bananenrepubliek waar afspraken gewoon niet op schrift zijn gesteld? Niet voor te stellen, maar dat is dus blijkbaar het geval. Ze zouden worden opgeschreven, maar dat is vergeten of zo.

Eigenaar Mondeel kreeg elk jaar wel 18.000 euro voor het schoonmaken van het strand, maar deed dat niet. Het viel niemand op, behalve partijen die doorgaans altijd wat kritischer zijn. Vragen er over leverden vage antwoorden. 

Beeld van de tijd

Want zo zegt het college: we moeten de gemaakte afspraken zien in het beeld van de tijd. De voormalige gemeente had dringend behoefte aan een (vervangend) zwembad en jeetje daar stond een held op en die regelde dat zo maar even. En aan die daad doe ik ook niets af. De man heeft er iets moois neergezet. Dat daarvoor elk jaar wel een substantieel bedrag wordt overgemaakt, daarover rept niemand van de coalitiepartijen.

Onkies

De VVD vond het zelfs onkies om in het openbaar te praten over geheime afspraken die gemaakt zijn met een ondernemer. Volgens mij is het onkiese aan deze hele situatie dat er een dikke ton geld is uitgegeven aan iets waar nooit een prestatie voor is geleverd. Maar nog onkieser vind ik het dat er dus een slapend college zat dat blijkbaar afspraken die gemaakt zouden worden niet heeft gemaakt en vervolgens daar 8 jaar ook niet naar heeft gekeken.

Fout op fout

De hele gang van zaken is een farce en getuigt van fout op fout. Nog erger vind ik het dat al die partijen die zo vasthouden aan het maken van afspraken het niet nodig vinden om dat geld terug te vorderen. Dat ze het ook niet nodig vinden om op een fatsoenlijke manier aan Mondeel te vragen om dat geld dan toch terug te geven. Afspraken dus van dat soort. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten