zaterdag 14 mei 2016

Onbeschofte grondhost van TUI

Mijn man moest door onvoorziene en vooral hele droevige omstandigheden heel snel even terug naar zijn geboorteland. Ons afscheid was dan ook triest, maar door werk kon ik niet mee. Het boeken van een vliegreis is tegenwoordig doe-het-zelfwerk. Alles zelf invoeren, zelf je plaats uitzoeken en niet te vergeten betalen, thuis al inchecken en op Schiphol ook nog zelf je bagage in het vliegtuig zien te krijgen. Je hoeft nog net niet zelf een pilotenbewijs te hebben. 

Een vraag

Maar goed soms, heb je dan toch nog een vraag. Manlief werd opgehaald, dus er moest wel iemand op het vliegveld daar staan. Op de ticket echter een vreemde tijd. We weten hoeveel uur zo’n reisje duurt, wat het tijdverschil is en hoe laat je dus zou moeten aankomen. Maar op de ticket een andere tijd. Toch maar even gevraagd bij de grondhost van Tui. Die had geen idee van tijdverschil (is dat niet al vreemd als je mensen helpt bij het inchecken?), maar pakte er  welwillend een boekje bij. Maar iemand die de bagage niet in het doe-het-zelf apparaat kreeg, kwam daar zo even doorheen fietsen. Er moest geholpen worden. En dat deed hij, sprong zo uit ons gesprek. Een moment geduld zei de best aardige grondhost nog wel. 

Nee, u mag niet door het lint en ook niet naar de balie

Maar dat moment duurde wel heel lang. Daarom maar even een van de andere dames gevraagd, die het niet bepaald druk had. Nou, nooit geweten dat iemand zo onbeschoft kon zijn. Nee, wij mochten niet door het lint lopen en we mochten ook niet naar de balie. En de tijd op de ticket? Ze ging zich niet verdiepen in het tijdverschil en het zou wel met het type vliegtuig te maken hebben dat de vliegreis nu opeens 7 uur duurde in plaats van 6 uur. En toen wandelde ze weg, ons met de mond open achterlatend. Het vliegtuig deed er overigens gewoon 6 uur over. Mijn man stond een uur voor niets te wachten.  

Tui reageert overigens wel direct nu en geeft aan dat het om een derde partij gaat die deze zaken voor hen afhandelt. Ze gaan er werk van maken. Wat dus fijn is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten