maandag 1 augustus 2016

Dus toch: een overbodige supermarkt

Jarenlang werd er over gesteggeld: de supermarkt aan het Bantegaplein. Geen plan bleek goed, steeds waren er problemen. Vooral of ook met projectontwikkelaars. Ik weet niet eens of die laatste inmiddels de grond wel heeft betaald die ze zo mooi van de gemeente heeft afgenomen. Die was namelijk na jaren nog steeds niet voldaan. Moeten wij eens doen: als je je onroerendgoed belasting een maand niet betaalt, word je vriendelijk doch dringend verzocht toch wel te betalen.  

Monster van een supermarkt


Bovendien wordt die supermarkt to be een monster op een plek die er bovendien voor zorgt dat het een zootje is nu met dichtgespijkerde huizen en braakliggend terrein. Maar hij moest er komen, aldus de gemeente. Kostte wat het kost. 

Veel meer aanbod dan vraag

Wat scherts mijn verbazing toen ik deze week een stuk onder ogen kreeg van diezelfde gemeente waarin letterlijk staat dat ‘het aanwezige aanbod in de supermarktbranche in Lemmer op dit moment ruim groter is dan de vraag.’ Let op het woordje ruim. Met andere woorden: er is niet meer nodig, de pleuris breekt uit als er nog eentje bij komt. 

AH in Lemmer? 

De Lidl die wilde verhuizen naar de Polle mag dat niet. Niet goed voor het centrum aldus burgemeester en wethouders. Datzelfde B&W schrijft in datzelfde stuk dat er bovendien aan het Bantegaplein plancapaciteit beschikbaar is die voorziet in circa 1500 vierkante meter verkoopruimte. Of ze daarmee impliceert dat de Lidl dan maar naar die plek moet verhuizen? Ik meende dat daar een Albert Heijn ging komen.  Snapt u het nog? Ik in ieder geval niet. Dat B&W nu eindelijk wel toegeeft dat er veel te veel supermarkten zijn, moge een wonder heten. En dan staat dat monster er nog niet eens. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten