maandag 26 september 2016

Dure ambtenarenkamers

De nieuwe kamers waarin de ambtenaren van de Fryske Marren moeten gaan werken,  worden - als het aan B&W ligt - behoorlijk prijzig. Voor tien miljoen willen burgemeester en wethouders alle mensen weer op één locatie hebben in een nieuw of vernieuwd optrekje. 

En ja, natuurlijk in Joure en echt niet in Lemmer of in Balk. En dit terwijl al die medewerkers allemaal momenteel een plekje hebben (met zelfs fietsen om van A naar B te rijden), maar dus niet samen. Wel moet er van alles aan gebeuren om die werkplekken te verbeteren. 

Het kan 4 miljoen goedkoper

Maar als de ambtenaren op twee locaties worden ondergebracht kan dat 4 miljoen euro goedkoper. Het vreemde is alleen dat de gemeente deze optie helemaal niet heeft onderzocht. Blijkbaar vond ze dat niet interessant of stond wat ze wilde al bij voorbaat vast. In een tijd waarin alle burgers, organisaties en instellingen alleen maar bezuinigingen voor de kiezen krijgen, is dat naar mijn idee niet te verkopen.

Houd de politiek haar poot stijf?

 Gelukkig vinden bepaalde politieke partijen dat ook, maar de vraag is wel of ze aan dat standpunt vasthouden. Te vaak wordt er eerst boe en nee geroepen door de fracties, maar als het erop aan komt, stemmen ze toch weer in met de burgervader en zijn delegatie. Als iedereen in deze gemeente moet bezuinigen, als al het groen bijna uit Lemmer verdwijnt, als bijna geen vereniging meer subsidie meer krijgt, kan dit niet. Dat de lokale overheid dat zelf niet inziet, is eigenlijk best verbazingwekkend. Als je meelijdt met je burgers, zullen ze daar meer begrip voor hebben dan als je jezelf wel een goede plek toe-eigent. Het is net als met prinses Amalia die een enorm bedrag krijgt terwijl de helft van Nederland nog steeds geen cent te makken heeft. Allebei een beetje dom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten