maandag 24 oktober 2016

Afgeprijsd

Afgeprijsd. Prachtig woord en worden we niet allemaal heel erg blij van afgeprijsde artikelen? Volgens mij vindt iedereen het leuk om voor weinig toch iets leuks te hebben. Maar dat het woord ook kan staan voor een verantwoordere manier van leven, wist ik nog niet. Vaak heb ik toch wel wat schaamrood op de kaken als het gaat om afgeprijsde artikelen. Je wilt wel, maar je durft niet zo goed zeg maar.

Voedsel dat bijna over datum is voor lagere prijs verkopen

Maar nu is er dus een goede reden om te kiezen voor afgeprijsd. Dit is namelijk de laatste manier om voedsel dat al bijna over datum is goedkoop in te slaan. En waarom zou je dat niet doen? Als je het diezelfde dag nog eet, is er geen vuiltje aan de lucht. Overigens zijn er ook heel veel producten die zo’n datum hebben, maar waarbij houdbaarheid eigenlijk helemaal geen issue is.

Geen eten weg kunnen gooien

Maar als het om vers gaat, ik ben voor. Doodzonde dat allemaal goed eten wordt weggegooid en zelfs wordt doorgedraaid. Een paar jaar geleden was ik bij de Spar en toen daar allerlei aanbiedingen vlees lagen werd me verteld dat als het niet verkocht werd, het doorgedraaid werd. Doodzonde vond ik toen al.

De app Afgeprijsd

 Inmiddels heeft de eigenaar van de Spar met Afgeprijsd (een soort bedrijf moet ik begrijpen) dus een overeenkomst dat alle artikelen die (bijna) niet meer in de winkel mogen liggen voor een lagere prijs weggaan. Win/win situatie. Kostbaar voedsel wordt niet meer weggegooid (wie heeft dat ooit uitgevonden?) de supermarkteigenaar krijgt toch nog iets voor de goederen die hij wel heeft moeten inkopen. Ik ben heel erg voor. Nu nog even uitvogelen hoe het zit met die app, want daar snap ik dan weer niks van. Beetje jammer van de ontwikkelaar (nee, niet van de plaatselijke Spar) dat ze die informatie ook niet gewoon op een website zetten. Maar misschien ligt het in de winkel dan wel in een bepaald schap. Dat zou mooi zijn, ook voor de digibeten onder ons.






Fashionveiling 300x250




Preview




1 opmerking: