zondag 24 april 2011

Homofoob

Ik dacht toch echt dat we in het jaar 2011 leven. Tot ik vorige week en ook deze week weer verhalen hoorde over de enorme discriminatie van mensen die van iemand van hetzelfde geslacht houden. Gewoon binnen onze eigen gemeente. Bij het uitgaan, op een terras, in het werk en in opleidingen. Homo’s, lesbiennes, geef het een naam worden er voor aangezien dat ze zijn wie ze zijn. Ik wist niet wat ik hoorde. Mensen worden uitgescholden, gepest en getreiterd. En waarom? Omdat ze nu eenmaal niet houden van iemand van het andere geslacht. Afgezien van het feit dat er werkelijk helemaal niets mis mee is om alleen van mensen te houden die dezelfde geslachtskenmerken hebben als jij, wordt ook nog eens net gedaan alsof het een keuze is. Ik heb het wel eens eerder aangegeven: je wordt geboren zoals je bent en dat is geen keuze. Als je op deze wereld komt en je valt nu eenmaal niet op meisjes of jongens terwijl heel veel anderen dat wel doen is dat al moeilijk genoeg. Want je bent daarmee al anders dan anderen, moet je ook nog eens vaak verantwoorden voor iets dat heel gewoon je natuur is. Het zou hetzelfde zijn als dat mensen met blauwe ogen zich schuldig moesten voelen omdat ze geen bruine ogen hebben. Of dat mensen met een bruine huid zich zouden moeten verontschuldigen dat ze geen blanke huid hebben. Het is dus belachelijk en het wordt tijd dat zulk gedrag eens een halt wordt toegeroepen. Want het is crimineel gedrag, iemand veroordelen op iets waar hij geen vlieg kwaad mee doet. Het is ook beschadigend bedrag. Net zoals elk pestgedrag slachtoffers maakt, richt het treiteren van homo’s ook schade aan. Mensen lopen er trauma’s van op en iedere pester zou zich daar eens goed bewust van zijn. Want wat als dat je bloedeigen zuster of broer is, je moeder of vader of je vriendinnetje of je vriend? Zou het dan ook anders voelen?
Overigens kan iedere homofoob zich ook afvragen waarom hij of zij zulk gedrag vertoont. Is het misschien omdat er diep binnen ons ieder ook iemand schuilt die toch ergens ook wel een beetje van hetzelfde geslacht houdt? Maar die bang is dat toe te geven? Die daarom naar parkeerterreinen moet om daar in het geheim allerlei acties uit te voeren met iemand van hetzelfde geslacht en op die manier een dubbelleven leidt?

Leef en laat leven zou ik zeggen. Wie als man of jongen van meisjes houdt, doet dat lekker. Wie als man of jongen van andere mannen of jongens houdt doet er geen vlieg mee kwaad om die liefde in de praktijk te brengen. Dus laat iedereen in zijn waarde. En stel je anders eens voor hoe je je zou voelen als jij als hetero voortdurend gepest zou worden omdat je nu eenmaal zo bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten