woensdag 21 maart 2012

Geweten, fijn dat je het hebt

Het fijne van het hebben van een geweten is, dat je er door geremd wordt om dingen te doen die niet kunnen of die andere mensen schade aanbrengen. Nu is schade aanbrengen een breed begrip. Maar van Robert M., de verdachte in een grootschalige misbruikzaak van zeer kleine kinderen, kunnen we toch wel zeggen dat die innmiddels flink wat schade heeft aangericht bij kinderen die soms net geboren waren, aldus de gruwelijke details.

Met mij hebben veel mensen vorige week waarschijnlijk moeten aanschouwen dat zo’n vent dan ook nog eens hondsbrutaal is en blijkbaar totaal geen geweten heeft. Eerst vond hij dat ouders niet uit de doeken mochten doen wat ze vonden van het misbruik. Toen de rechters toch oordeelden dat dit mocht, wraakte hij hen of probeerde dat althans. Zij zouden bevooroordeeld zijn.

Overigens lijkt het me vrij moeilijk om niet bevooroordeeld te zijn. Niet alleen heeft hij al bekend, dus je weet dat het waar is. Maar dit soort zaken doet de wereld op zijn grondvesten trillen. De veiligheid van je kind is het hoogste goed wat er is en als degene die die veiligheid zou moeten bieden dat volledig misbruikt, waar blijf je dan nog?

Vervolgens kregen we een enorme litanie over hoe zielig hij was en dat zijn aandoening een vloek is. En dat zal het ook beslist wel zijn. Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat je opgewonden wordt van een kind, maar als dat in je systeem zit zal dat best ingewikkeld zijn. Alleen daarvoor hebben we normaal gesproken dat geweten.

Opgewonden van geld
Zo word ik best opgewonden van veel geld hebben. Als ik veel pecunia zou hebben zou ik namelijk voortdurend op reis zijn. Maar ik heb niet veel geld. Dus ben ik niet voortdurend op reis. Veel geld kun je natuurlijk wel krijgen. Niet door eerzaam werken vaak, want de meeste mensen worden daarvan niet zo heel rijk. Of je moet al net een bijzondere slag slaan. Maar meestal word je loaded door mensen op te lichten, een bank te overvallen of gewoon door ordinair van anderen te stelen. En hoe graag ik ook zou willen reizen, dat voorkomt mijn geweten dan eenvoudig.

Robert M. beweerde dat hij jarenlang gevochten heeft tegen zijn “aandoening”. Yes right dacht ik. Dan ga je ook in de kinderopvang werken. Over de kat op het spek binden gesproken. En dan maak je al die ellende ook nog te gelde door van je walgelijke acties ook nog kinderporno te maken. Is zeker een heel kortdurend gevecht geweest dan. Van een minuut of zo. Typische psychopaat. Dus castreren die man. Direct en zonder voorbehoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten