maandag 15 februari 2016

Supermarkt
Ik geloof dat het punt al 10 jaar op de agenda staat: de supermarkt die er zou moeten komen op het Bantegaplein. Eerst werd het bejubeld als het mooiste plan ooit, toen werd het al wat afgezwakt. Toen bleek dat er bepaalde zaken helemaal nog niet betaald waren aan de gemeente. Maar ook dat er nog huizen in het gebied staan, waar gewoon om heen gebouwd moet worden.  Of er inmiddels is betaald voor de grond, weten we nog steeds niet overigens.

Nieuw plan 


Feit is wel dat er inmiddels weer een plan ligt. Een uitgekleed plan dat wel. Nog wel met een gigantische supermarkt en een enorm parkeerterrein boven de grond en eronder. Maar de appartementen zijn geschrapt. Waarom dat gebeurt is, is mij een raadsel. Waar we juist behoefte aan hebben hier in Lemmer is namelijk woningen. Betaalbare woningen. Voor starters, maar ook voor mensen die van het ene huis naar het andere willen. De woningbouwcorporatie kan namelijk niet in de vraag voorzien.

Geen belang bij nog een supermarkt


Daarbij komt dat we in Lemmer helemaal geen belang hebben bij nog een supermarkt. Het aanbod is nu al enorm groot en divers. Met nog een speler op de markt erbij, moet de koek alleen nog maar meer verdeeld worden. En waarom zou je dat doen?  Laat de ondernemers die nu hun brood verdienen in deze branche gewoon die kans houden. En wat krijg je met nog een supermarkt? Nog meer van hetzelfde? Of je de sla nu bij de Jumbo, de Spar, de Lidl, de Aldi, de Poiesz of bij de Albert Heijn koopt , het blijft gewoon sla. Bovendien wordt het een monster, daar in het hart van Lemmer. En met nog een ander monster aan de overkant, is het centrum niet bepaald aantrekkelijk. Oud en nieuw kan best mooi samengaan, maar in dit geval niet. Achter dat beoogde supermarktpand staan bovendien allemaal mooie oudere woningen. Laat die mensen daar in alle rust wonen en vergeet die supermarkt. Het voegt niets toe, het vernielt alleen maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten